Reparatie en info

Carbon reparatie info;

Bij carbon reparatie volgt Carbonherstel;

Een beproefd carbon reparatie proces waarbij drie kritische uitgangspunten centraal staan om de maximale sterkte van het gerepareerde carbon onderdeel te garanderen.

 

Carbonweefsel en Epoxy:

Er zijn talloze verschillende soorten carbonweefsels. Allen met een eigen specifieke eigenschap op het gebied van sterkte(richting) en gewicht. Door deze weefsels te combineren, en in de juiste richting te verwerken vergelijkbaar met het originele frame, maak ik optimaal gebruik van de verschillende eigenschappen. Daarnaast maak ik alleen gebruik van Epoxy’s die goedgekeurd zijn voor de luchtvaart. Dit zijn de sterkste epoxy’s verkrijgbaar. Carbonweefsel, ofwel koolstof en epoxy vormen de twee ingrediënten van carbon.

 

Vacuümtechniek:

Door gebruik te maken van vacuümtechniek bereik ik een perfecte opname en verdeling van de epoxyhars tussen het carbonweefsel en de verschillende carbonlagen. Te veel epoxy, of juist te veel carbonweefsel, gaat ten koste van de stevigheid van het gerepareerde deel. Daarnaast maakt vacuum het mogelijk om over het gehele reparatiedeel een gelijke druk te genereren. Dit is belangrijk om geen spanning te krijgen in het eindproduct.

Daarnaast zorgt vacuüm voor een hele sterke hechting door de enorme druk op de verschillende carbonlagen. Vacuüm betekent 10.000 kilo druk per vierkante meter!

 

Warmtetoepassing:

De carbontoepassing wordt na reparatie in een oven verwarmt. Deze oven verwarmt de epoxy tot 70 graden. Hierdoor wordt de epoxy verder uitgehard waardoor een maximale sterkte en taaiheid bereikt wordt. De temperatuur blijft laag genoeg om aanwezige lak en transfers te beschermen.

Jeroen van den hout, eigenaar Carbonherstel

 

Een carbon reparatie aanvragen. Hoe werkt het bij Carbonherstel; In 4 stappen is je carbontoepassing weer als nieuw.

  1. Vul het contactformulier in en upload een foto van de te repareren cabontoepassing.
  2. Ik neem binnen 1 werkdag contact met je op en zal op basis van de gegeven informatie een offerte uitbrengen.
  3. Je kan het carbononderdeel opsturen of afgeven op een afgesproken datum en tijdstip.
  4. Wanneer je frame nog afgebouwd moet worden, kan je het frame bij een servicepunt van Carbonherstel inleveren.
  5. Na de carbon reparatie word je carbontoepassing teruggestuurd of opgehaald.

 

Voor de carbon reparatie van al je carbontoepassingen ben je bij Carbonherstel aan het juiste adres! Wij repareren volgens luchtvaart gecertificeerd methodiek en geven in de meeste gevallen levenslange garantie op onze reparaties! Druk op de contact button voor een vrijblijvende offerte. Ik neem dan binnen een werkdag contact met je op.