I.v.m. aanhoudende drukte zijn wij telefonisch bereikbaar vanaf 13.00!!

Specialized Roubaix met gebroken achterbrug

De achterbrug van deze Specialized brak bij een keer flink aanzetten in 1 keer helemaal door. Zeer waarschijnlijk heeft er al een (haar)scheur gezeten wat bij belasting steeds iets verder gegroeid is. Op foto 1 is te zien dat de brug volledig gescheurd is. de brug wordt alleen nog door de staande vork op zijn plek gehouden. Dit soort reparaties moeten van binnenuit gerepareerd worden om de volledige, originele sterkte te kunnen garanderen. Op foto 2 zie je de nieuwe carbonlagen aan de binnenzijde van de vork. Nadat deze onder druk zijn aangebracht, wordt de vork verder met carbon opgebouwd. Op de foto hiernaast zie je het resultaat. Dit is de reparatie voordat het frame naar de spuiter gaat. De klant, Alex heeft er voor gekozen dit op een later tijdstip, buiten het seizoen te laten doen.

Feedback van Alex:

Nou ik ben superblij dat ik er voor heb gekozen om mijn frame door jou te laten maken. Inmiddels al wel 5000 km gereden met het frame en zoals ik wel heb verwacht gaat alles top.

Ik hoop dat je nog veel mensen blij kan maken en wens je verder veel succes.

Groeten,
Alex

Specialized Roubaix met gebroken achterbrug
Specialized Roubaix met gebroken achterbrug

1: De schade aan de achterbrug.
Deze Specialized zakte ogenschijnlijk 'spontaan door de achterbrug' Het is zeer aannemelijk dat er al een haarscheur in de achterbrug gezeten heeft die onder belasting steeds verder is aangegroeid totdat de achterbrug in één keer door is gebroken.

Specialized Roubaix met gebroken achterbrug

2: het carbon plaatje aan de binnenzijde van de achterbrug.
Het weg schuren van de zwakke vezels is de eerste stap. Daarna wordt een op maat plaatje carbon aan de binnenzijde van de achterbrug onder druk aangebracht. Dit vormt de basis om laag-voor-laag onder vacuüm carbon aan te brengen.