De Cervelo S3 op onderstaande foto vertoond een flinke verdikking op de bovenbuis van een eerdere reparatie. De klant die dit frame via Marktplaats heeft gekocht wilde de reparatie opnieuw laten uitvoeren om het ook optisch netjes te laten maken.

1. Cervelo eerder gerepareerd 2. Cervelo eerder gerepareerd

Nadat de laklaag weg-geschuurd is bleek er onder de lak een flinke plamuur laag te zitten waarmee de reparatie enigszins was uitgevlakt.

3. Cervelo eerder gerepareerd plamuur

Onder de plamuurlaag zat het aangebrachte carbon. Als je goed naar de foto’s kijkt zie je dat het carbondraad (in dit geval is er carbon touw gebruikt) om het frame gewikkeld was. Hierdoor liggen de carbonvezels niet in de lengterichting van de framebuis maar juist overdwars. Dit heeft enorme invloed op de eigenschappen van het frame.

4. Cervelo eerder gerepareerd oud carbon 5. Cervelo eerder gerepareerd oud carbon

Vervolgens heb ik de carbonlagen helemaal weg-geschuurd tot op het originele frame. De schade onder het carbon heb ik vervolgens open gemaakt om de reparatie opnieuw te kunnen uitvoeren. Hieronder ze je de schade.

6. Cervelo eerder gerepareerd open geschuurd plaatje

Nadat de schade is open-geschuurd heb ik een ‘op maat’ carbon plaatje aan de binnenzijde van het frame bevestigd. Onderstaande foto geeft dit plaatje goed weer.

7. Cervelo eerder gerepareerd intern plaatje

Nieuwe carbon lagen worden onder vacuumdruk op de schade en het frame aangebracht om bij het frame de oude sterkte en stijfheid terug te brengen. Hiervoor zijn meerdere vacuum-sessie nodig geweest. Het carbon is dit keer wel in de juiste vezelrichting aangebracht.

8. Cervelo eerder gerepareerd vacuum 9. Cervelo eerder gerepareerd vacuum

Nadat het frame opnieuw geschuurd is, heeft de spuiter het design weer opnieuw gespoten. Het resultaat is een prachtige Cervelo!

10 Cervelo eerder gerepareerd klaar 11 Cervelo eerder gerepareerd klaar

Als je een carbonschade hebt, laat deze dan altijd repareren bij één van de grotere carbon reparatie bedrijven. Zo heb je de zekerheid dat het reparatieproces goed verloopt. En mocht er toch iets fout gaan, dan kan je altijd terugvallen op een goede garantie.