Om nu over elke klant een blogberichtje te schrijven zou wat teveel van het goede zijn. Maar de business van deze klant is er eentje waar velen van ons (waaronder ik) alleen maar van kunnen dromen.

Munsterhuis sportscars te Hengelo is dé dealer van Ferrari, Maseratie en Jaguar.

Munterhuis sportcars Hengelo

Munsterhuis sportcars heeft me de opdracht gegeven om een carbon schade aan een frondlip van een Ferrari 599GTO te repareren.  De frontlip was op twee plekken volledig gebroken en was aan de onderkant volledig afgeschaafd. (een frontlip zit bevestigd onder de voorspoiler)

Ferrari_599_GTB

De breuken van de frontlip zijn bij Carbonherstel eerst ‘uitgewerkt’ om vervolgens onder vacuum met nieuwe lagen carbonweefsel te repareren. Het resultaat van dit vacuumproces is dat we de sterkte en stijfheid terug kunnen brengen doordat we met vacuum de goede epoxy/carbon verhouding kunnen bereiken. Daarnaast dienen we voor een goed eindresultaat ook rekening te houden met de keuze van de te gebruiken epoxy, de keuze van het type carbonweefsel, de weefselorientatie en de temteratuur op-en-afbouw.

spoiler 2

Nadat de schades constructief hersteld waren, was deze optisch nog niet hersteld.  We hebben dan ook de volledige frontlip voorzien van een nieuwe laag carbonweefsel om de reparatie onzichtbaar te maken. Bijkomend voordeel is dat deze extra laag carbon nog eens extra sterkte toevoegt aan het geheel.

spoiler 5

De laatste stap in het reparatieproces is de afwerking met matte blanke lak op basis van epoxy.  Dit lijkt een eenvoudige laatste fase, maar dit is in de praktijk erg bewerkelijk.  Nieuw carbon heeft vaak pinholes. Dit zijn hele kleine gaatjes tussen de knooppunten van het weefsel.  Om die gaatjes goed te vullen, wordt de frontlip drie keer volledig gelakt en teruggeschuurd.  Alleen op die manier is een mooi glad oppervlakte te bereiken.

ferrari spoiler

Het resultaat is een onzichtbare reparatie die constructief weer sterk is.

Munsterhuis sportcars was zo tevreden dat ze voortaan alle carbon schades bij Carbonherstel laten repareren. Daarnaast heeft Munsterhuis toesteming gegeven aan Carbonherstel om de naam Munstehuis te gebruiken in communicatie uitingen zoals deze. Uiteraard zijn we er erg trots op dat we deze klant aan ons portfolio mogen toevoegen. Hieronder nog een foto van de werkplaats van Munsterhuis. Om stil van te worden…

munsterhuis werkplaats