Wordt een Carbon schade aan je fiets vergoed door jouw verzekering?

 gerust.nl

De sportieve fietser komt het wellicht vaker tegen dan degene die enkel naar zijn werk fietst: Schade. Daarmee bedoel ik geen lekke band of een kapot achterlicht, maar schade die je zelf niet kan herstellen. Als jouw fiets verzekerd is wordt die schade dikwijls vergoed. Echter, nog steeds denken veel verzekeringsmaatschappijen dat bepaalde schades niet te repareren zijn waardoor veel fietsers vaak onvrijwillig op zoek moeten naar een ander frame of fiets.

Tegenwoordig worden veel fietsen niet meer van aluminium of staal gebouwd, maar van stijf en licht Carbon. Dit materiaal bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof en kenmerkt zich vanwege zijn hoge stijfheid en sterkte bij een laag gewicht. Het nadeel van carbon is dat het bij piekbelasting óp de vezels kan breken of délaminaren.

Deze breuken of schadeplekken kunnen tegenwoordig goed hersteld worden. Er rijden inmiddels duizenden carbon race en atb frames rond die bij een carbon reparateur hersteld zijn. In mijn dagelijkste praktijk kom ik alle vormen van schade tegen. Helaas zie ik zo nu en dan ook een carbon frame dat eerder gerepareerd is geweest en wat op de reparatieplek toch weer gescheurd is. Mijn advies is dan ook om je frame altijd bij één van de grote carbon-herstel-bedrijven te laten repareren. Deze bedrijven hebben veel kennis van carbon herstel en geven garantie op de reparatie

Als je een uitgebreide verzekering voor je fiets hebt afgesloten, is het zelfs mogelijk dat je fietsverzekering bij carbonschade de volledige carbon-reparatie-kosten dekt. Op deze manier bespaar je jezelf veel kosten.en kan je op je vertrouwde frame blijven rijden. Om te kijken welke verzekeraars deze uitgebreide dekkingen aanbieden kan je een kijkje nemen op verzekeringsvergelijker Gerust.nl.

Op de pagina http://www.gerust.nl/fietsverzekering vind je veel specifieke fietsverzekeringen en kan je kijken welke verzekering bij jouw wensen past.

IMGS9630