Carbon reparatie Specialized en aanpassingen bij Carbonherstel.

Carbon reparaties doen we dagelijks bij Carbonherstel. Maar deze opdracht was erg speciaal en interessant. Reden genoeg dus om middels een blog bericht een inkijkje te geven in het make-over proces van deze Specialized.

Onderstaande Specialized was al eens gerepareerd bij een carbon reparateur. De schade op de bovenbuis was het gevolg van een stuurinslag. Op onderstaande foto’s zie je het carbon frame voor de aanpassingen.

carbon reparatie sworks bij Carbonherstel carbon reparatie sworks bij carbonherstel

We zijn begonnen met de oude carbon reparatie weg te halen en het frame opnieuw te repareren. De reden hiervan is niet omdat de oude reparatie slecht was. Immers, de eigenaar had er al behoorlijk wat KM’s mee gereden. De reden was dat wij niet wisten met welke epoxy er gerepareerd was, hoe het reparatieproces verlopen was en welk type (sterkte) carbon er gewerkt was. We geven er dan de voorkeur aan om het zekere voor het onzekere te nemen. De foto’s hieronder brengen een deel van onze carbon reparatie Specialized in beeld; het interne carbon plaatje en het vacuumproces.

carbon reparatie swoks intern carbon plaatje bij carbonherstel carbon reparatie sworks vacuum bij carbonherstel

Nadat de reparatie voltooid was hebben we de remkabel van de achterrem intern gemaakt. Bij deze Specialized liep de remkabel nog aan de buitenzijde van het frame. Verder hebben we het frame aangepast voor DI-2.

carbon reparatie sworks interne remkabel aanpassing bij carbonherstel

Na alle aanpassingen is het frame de spuitcabine ingegaan. Hier brengen we eerst een grondlaag op epoxybasis aan voor een goede hechting tussen het carbon en de lak;

carbon reparatie sworks grondlak op epoxybasis bij carbonherstel

Vervolgens is de nieuwe basiskleur aangebracht en decals op de schuine buis. Er worden dus geen decals geplakt maar alles wordt gespoten;

carbon reparatie sworks basiskleur bij carbonherstel carbon reparatie sworks decals spuiten bij carbonherstel

En als laatste nog veel meer decals en details. Let ook op de details op de bovenbuis. Dit frame is geïnspireerd op de S-works waar Chavanel de Tour mee heeft gereden.

carbon reparatie sworks klaar bij carbonherstel carbon reparatie sworks klaar bij carbonherstel carbon reparatie sworks klaar bij carbonherstel

Dit frame is na de aanpassingen weer helemaal ‘bij de tijd’ en een echte blikvanger in het peloton.

Heb je ook een speciale wens voor je Frame. Stuur een mail naar Carbonherstel om de mogelijkheden met elkaar door te nemen.