Carbonherstel luchtvaart certificaat voor carbon reparatie.

De luchtvaart carbon reparatie is al meer dat 30 jaar in ontwikkeling. Constant onderzoek naar andere nieuwe technieken (beter, sneller, flexibeler), nieuwe materialen en producten geven een kennisimpuls die ook bruikbaar is voor andere sectoren, buiten de luchtvaart.

Carbonherstel is het eerste bedrijf in Nederland, gespecialiseerd in carbon reparatie van atb en raceframes met een Boeing luchtvaart certificaat

Dit carbon reparatie luchtvaart certificaat is afgegeven door het Composite Expertise Center (CEC), welke ruim 25 jaar ervaring heeft in de luchtvaart en offshore composiet toepassingen. Daarnaast is CEC geaccrediteerd om de composiet reparatie-opleiding voor Boeing te verzorgen. CEC volgt als kennisinstituut alle ontwikkelingen op het gebied van composieten. Composiet (met name carbon) zal de komende jaren in steeds meer massa producten toegepast gaan worden. Omdat carbon race en atb frames eigenlijk al een massaproduct vormen, heeft Carbonherstel de interesse van CEC weten te wekken. Samen met CEC zijn de reparatietechnieken geëvalueerd en verder ontwikkeld. De samenwerking voor de toekomst is erop gericht om onze kwaliteiten te bundelen. CEC blijft als kennisinstituut een impuls geven aan de nieuwste ontwikkelingen binnen de composiet wereld en Carbonherstel kan de link leggen met de dagelijks praktijk door de grote hoeveelheid composiet reparaties die we jaarlijks uitvoeren.

carbon reparatie luchtvaart certificaat van carbonherstelWat merk je nu als klant van het door CEC uitgegeven carbon reparatie luchtvaart certificaat?

 

Het carbon reparatie luchtvaart certificaat geeft je als klant de zekerheid dat Carbonherstel repareert met ruime product en proceskennis. We gebruiken de aerospace repair manuals als basis voor de reparatie van je carbon race of atb frame. Er wordt alleen gebruik gemaakt van luchtvaart goedgekeurde materialen. Als laatste hebben we ons reparatieproces geoptimaliseerd zodat elke stap in het proces juist uitgevoerd wordt. Een goede carbon reparatie is gebaseerd op de volgende pijlers; productkennis, materialen en proces.

Aan de buitenkant van een gerepareerd carbon frame zie je niet hoe een reparatie is uitgevoerd en welke materialen zijn gebruikt. Het luchtvaartcertificaat geeft je de zekerheid dat er met ruime productkennis en volgens het juiste reparatieproces gewerkt is. Om dit te onderbouwen geeft Carbonherstel levenslange garantie op de reparatie van je carbon atb of raceframe. carbon reparatie levenslange garantie bij carbonherstel

 

Carbonherstel en CEC participeren gezamenlijk in een aantal projecten die bij zullen dragen aan de algemene reparatie-techniek-kennis. Hierover zullen we je later meer berichten.